Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 01. 2019

Veseli december odraslih skavtov

Advent je res lahko lep in doživet, če se zanj potrudiš in ga želiš obogatiti. Letošnji decembrski dnevi so za nas, odrasle skavte, bili polni lepih dogodkov.

Sodelovali smo pri oratorijskem dnevu, kjer smo pomagali izdelovati adventne venčke.
Pred tem smo nabrali mah, ga posušili, pripravili zelenje, pripravili okraske, tako da so otroci lahko naredili lepe naravne adventne venčke.

Na srečanju smo imeli obisk svetega Miklavža. In ob veselju in hvaležnosti obdarovanja nas je Simona spodbudila, da smo obdarili šestčlansko begunsko družino, ki živi v Domžalah.

Naslednja dva vikenda smo po svetih mašah stali zunaj, kjer smo prodajali kadilo, oglje, koledarje …, zbirali prostovoljne prispevke za voščilnice, ki smo jih pridno izdelovali že v novembru, in jih namenili sestri Barbari v Ukrajino.

Najbolj pa smo ponosni na jaslice, ki smo jih naredili iz slame.

Dva tedna pred božičem nam je g. župnik predlagal, da lahko naredimo jaslice za trg pred cerkvijo. Obljubili smo mu, čeprav smo imeli malo časa, ideje pa sploh še ne, kako naj to naredimo. Zbrali smo se pri Urški in Petru, uporabili slamo, malo naše spretnosti in domišljije in bili silno navdušeni nad podobo Svete družine. Jure je poskrbel še za razsvetljavo in naše jaslice so zasijale v nedeljo popoldan, tik pred Božičem. Trg je oživel v prazničnem pričakovanju.

Včasih se mi je zdelo, da je vsega že preveč, da ne bomo zmogli, vendar nam pogled na iskre v očeh otrok z adventnimi venčki, solze v očeh begunskih staršev, hvaležnost sestre Barbare daje moč in potrditev za vztrajanje. Hkrati pa se ob delu tudi družimo, se spoznavamo, zabavamo in povezujemo.

Blagoslovljeno leto, mir in dobro vam želimo odrasli skavti Domžal.

Maja