Avtor: zudomzale Objavljeno: 11. 02. 2019

Muzikal v čast Mariji

V Domžalah so otroci in starši Družinske kateheze, ki so jim na pomoč priskočili še nekateri mladi, v čast Mariji pripravili muzikal o njenem življenju.

Marijino življenje nam je seveda poznano, preko musicla pa smo lahko še globlje doživeli lik Marije. Namreč, preko pesmi in igre je bilo na zelo tankočuten način prikazano njeno življenje, ki te ni moglo pustiti ravnodušnega in se te je lahko močno dotaknilo.

Pričelo se je z njenima staršema Ano in Joahimom – z njuno željo po otroku. Bog ju je uslišal in jima po dolgem čakanju in molitvah preko angela oznanil, da so bile njune molitve uslišane. Mala Marija je v molitvi rasla in odrasla, se popolnoma predala Božji volji in po obisku angela Gabriela odprla Njegovi ljubezni. Ob njenem ZGODI SE, sta z Jožefom sprejela malo dete – Jezusa. Zaključilo se je s pesmijo v kateri smo lahko sledili Marijini poti, ki jo je prehodila s svojim sinom Jezusom.

Iz muzikala mi ostaja lep občutek neizmerne Božje ljubezni, Marijine miline in topline, in njen zaupljiv ZGODI SE. Prav te njene besede me opogumljajo v vsakdanjiku, kot mami pa mi dajejo zgled zaupanja in predanosti. Njena drža pa me napolnjuje z mirom in ljubeznijo.

BV