Avtor: zudomzale Objavljeno: 6. 11. 2019

Sveta birma in priprave na sveto birmo

Na sveto birmo smo se začeli pripravljati z našimi birmanskimi skupinami, ki so jih vodili naši animatorji. Pogovarjali smo se o življenjskih izkušnjah in o tem, kako bo birma vplivala na naše življenje.

Nato smo se 11. 10. 2019 odpravili na drugi birmanski vikend, ki je bil na Prežganju. Razdelili smo se v sobe in nato odšli v skupno sobo. Tam smo si ogledali film Forever Strong in si po skupinah razdelili dela kot pomivanje posode, pripravljanje večerje itd. Pozno zvečer pa smo začeli z devetdnevnico. Drugi dan je prišla srednješolska učiteljica Marta, ki nam je dala nekaj nalog in nato smo jih predstavili vsem skupinam. Zvečer bi morali imeti kres, ampak je bilo zunaj zelo vetrovno, zato smo imeli v skupni sobi skeče in igre.

Naslednje jutro (13. 10. 2019) smo imeli jutranjo telovadbo, kakor prejšnje jutro. Nato smo se odpravili na zajtrk. Po zajtrku smo imeli intenzivno čiščenje vseh sob, ter zaključno mašo. Večina birmancev je pridno hodila na devetdnevnico in je večini tudi hitro minila. Med devetdnevnico je vsak dan druga skupina predstavila en dar sv. Duha.

Vsak dan pa se nam je k devetdnevnici pridružil Marko, oče treh hčera, ki nam je povedal nekaj svojih izkušenj in na splošno o birmi. V petek, en dan pred birmo, pa smo z našimi botri imeli vaje, kjer nam je župnik predstavil, kako bo potekala sama birma. Večina birmancev je bila pohvaljena, ker smo z veseljem skupaj prepevali pesmi.

V soboto smo dobili halje in si skupaj z botri in starši porazdelili prošnje, zahvale idr. Naslednji dan, v nedeljo 20. 10. 2019 ob 10.00, pa smo imeli sv. birmo. Birma je nepričakovano za nekatere minila zelo hitro, za nekatere pa zelo počasi. Nato smo se poslikali in odšli na kosilo.

Po birmi smo vsi birmanci povabljeni k obiskovanju mladinskega verouka in k sodelovanju kot animatorji. Upamo tudi, da se bo v mladinski verouk vključilo čim več nas, birmancev, saj smo se vsa ta leta skupaj imeli zelo dobro.

Letošnja birmanka Neja Žibert