Avtor: zudomzale Objavljeno: 9. 10. 2019

Jesensko srečanje bolnih in ostarelih

Maj, junij in september so trije meseci v letu, v katerih v Župnijski karitas Domžale posvetimo še nekaj več pozornosti bolnim, ostarelim in invalidnim.

V mesecu maju pripravimo srečanje v domu upokojencev, kamor povabimo tudi druge župljane in tako župnija na nek način pride v dom. Junija se odpravimo na Brezje, kjer poteka vseslovensko srečanje na različne načine preizkušanih. V septembru pa se že dolga leta srečujemo v naši župnijski cerkvi na Goričici, ko v našo sredo pridejo tisti posebni gostje, ki ne morejo biti vedno med nami. A kot je ob letošnjem srečanju v pridigi poudaril g. župnik, so ti tudi preko molitve, bolezni in trpljenja povezani z župnijo vendar na drugačen način. Po njegovih besedah pa je naloga nas vseh, da te naše brate in sestre opazimo in če je možno, jih nagovorimo, jim pomagamo, da pridejo med nas. Lahko pa jih obiščemo, jih peljemo na sprehod ali kako drugače pomagamo. Bodimo s svojimi dobrimi deli bolj podobni Lazarju kot bogatinu in si tako gradimo pot v nebeško kraljestvo.

Tudi v letošnjem letu je bil med mašo podeljen zakrament bolniškega maziljenja, ki prejemnika povezuje s trpečim Jezusom, ga krepča, pomirja, tolaži in daje pogum za življenje v starosti in bolezni. Kljub letošnji malo skromnejši udeležbi je srečanje potekalo v dobrem razpoloženju in prijetnem pogovoru. Upamo, da bomo vsak na svoj način lahko črpali iz darov tega srečanja v naslednjih dneh in mesecih. Naslednje leto, če Bog da, se ponovno srečamo, morda v večjem številu.

Janez Kastelic