Avtor: zudomzale Objavljeno: 9. 10. 2017

Srečanje v Gospodu

Lepo je biti prosojen za Božjo ljubezen in v ljubezni delovati navzven.

Tako delujejo člani Karitas Domžale, ki so poskrbeli, da smo se v nedeljo, 17. 9., v občestvu pred skupnim oltarjem srečali z našimi ostarelimi in bolnimi. Iz Doma upokojencev Domžale se nam je letos pridružilo 17 srčnih bratov in sester. Sv. mašo je daroval nekdanji bolniški župnik g. Šlibar v somaševanju z g. župnikom Klemenom.

G. Šlibar se je zahvalil povabilu in nam razložil pomen zakramenta bolniškega maziljenja. Z njim se v moči vere osvobodiš teže bolezni in izgine strah, ker nam križ pomaga nositi sam nebeški Oče. Ta zakrament ni samo popotnica umirajočim v večnost. Prejmemo ga lahko po 65. letu starosti, bolniki pred operacijo ali v duševni stiski in nosečnice pred porodom. Enkrat na leto lahko za maziljenje prosijo tudi zdravi ljudje. Vsem, ki so želeli, so duhovniki podelili ta zakrament. Prejeli so tudi podobico v spomin na maziljenje. Sv. mašo je lepšalo ljudsko petje.

V pridigi nam je g. Šlibar spregovoril o sočutju, usmiljenju in odpuščanju. Ko bi se vsega tega lahko navzeli, kako v miru in ljubezni bi lahko živeli drug z drugim.

Sv. obhajilo nam daje moč in milost rasti v ljubezni do bližnjega. Bogu hvala, da z leti pride ta modrost, ki jo izžarevajo naši preizkušani in starejši bratje in sestre.

Na koncu sv. maše jih je g. župnik Klemen povabil na pogostitev v veroučne učilnice.

Že na trgu pred cerkvijo smo bili spremljevalci ostarelih deležni odobravanja in pohval za novi trg. Še večje pa je bilo navdušenje, ko smo se spuščali po novi klančini do učilnic. Do letos je bilo treba vse invalidske vozičke z bolnimi vred na rokah prenesti čez stopnice ob župnišču.

Prijetno druženje ob čaju, vinu, kavici in dobrotah, ki so jih v glavnem pripravile pridne roke članic Karitas, smo jim s petjem polepšale družine družinske kateheze. Na koncu smo vsi skupaj zapeli Lepa si, lepa si,roža Marija in se v Duhu pripravili na oktober, mesec rožnega venca.

Gospod župnik Klemen pa se je ostarelim in bolnim zahvalil za vse molitve in žrtve, ki jih darujejo in za dopoldne, ki so nam ga polepšali.

Martina