Avtor: zudomzale Objavljeno: 13. 02. 2018

Prijateljski koncert v cerkvi Marije vnebovzete v Domžalah

Pri večerni sveti maši v cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah na tretjo nedeljo med letom, 21. januarja, je bilo na koru kar premalo prostora, saj sta bila tam dva zbora, in sicer domači mladinski pevski zbor Amen in Študentski zbor svetega Stanislava iz Ljubljane.

In če smo med mašo prisluhnili ubranemu petju obeh zborov in nam je domači župnik Klemen Svetelj v nagovoru spregovoril o edinosti, smo se po končani sveti maši predali še koncertnemu delu, ki sta ga pripravila oba zbora.

Polona Mežnar nas je z besedo uvedla v koncertni del in obenem izrazila željo za podporo študentskemu zboru pri njegovi poti v Prago, kamor se odpravlja v mesecu marcu.

Če je med sveto mašo obema zboroma dirigirala Tinkara Cerar , je bilo potem malce drugače. Mladinski pevski zbor je nastopil pod njenim vodstvo in ob spremljavi Lovra Freliha na klaviaturah, Jureta Brunška na basu in Andrea de Reggi na bobnih . Študentskemu zboru je vrtel dirigentsko palico Erik Šmid, na violončelo jih je spremljala Katarina Minatti, na klavir Monika Podlogar in Lovro Frelih, na bas Jure Brunšek in bobne Andrea de Reggi.

V Študentskem zboru sv. Stanislava prepevajo nekdanji dijaki Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani. Na tokratnem koncertu so se nam predstavili z deli, ki jih bodo prepevali tudi na tekmovanju v Pragi, in jim na koncu koncerta dodali še pridih božičnih dni. Pri pesmi Shehedryk se je zboru pridružila violončelistka Katarina Minatti, v pesmi Joyful-joyful je solo zapela Polona Mežnar. Zbor deluje dve leti in prepeva različne žanre od črnske duhovne glasbe, božičnih pesmi slovenskih in tujih skladateljev, do filmske glasbe, slovenskih popevk v zborovski preobleki in še in še. S svojimi nastopi obogatijo že tako bogato glasbeno dogajanje v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani in drugje. Konec meseca marca se zbor odpravlja na mednarodno tekmovanje v Pragi, Youngbohemia Prague festival. Vsem, ki smo na koncertu vztrajali do konca, so pevci skupaj zapeli še dve božični in s tem zaključili tokratni res lep nedeljski koncert.

djd