Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 01. 2019

Plamen luči iz Betlehema

V soboto, 22. 12. 2018, smo domžalski skavti tudi v našo župnijo prinesli luč miru iz Betlehema. Letošnje geslo in poslanica sta nas nagovarjala, naj plamen, ki predstavlja mir, delimo naprej z vsemi in jim polepšamo praznične, pa tudi vse ostale dni – dobra dela namreč nikoli ne smejo biti omejena na nekaj dni v letu!

Skavti smo se tako po vejah zbrali že popoldne, da bi pomen LMB res razumeli, so volki (in ena bobrovka) skupaj izvedli katehezo, kjer so skozi igre spoznavali sporočilo letošnje poslanice. Izvidniki in vodnice so LMB skušali prikazati skozi zgodbo o treh prašičkih, ki bi jo morali predstaviti po maši, pa se žal ni vse izšlo po načrtih, klan pa se je medtem pripravljal na sodelovanje pri obredu.

Skavtsko petje je napolnilo cerkev na Goričici pri sveti maši in ogrelo srca vsem prisotnim, po njej pa so na novem trgu pred cerkvijo ljudje končno lahko dobili plamen in sveče in jih ponesli po domovih, pogreli in posladkali pa so se lahko tudi s čajem in nekaj peciva.

Srčno upamo, da je sporočilo LMB-ja seglo dlje od prižgane sveče, ki gori teh nekaj dni do božiča novega leta, in da nas bo mir spremljal skozi celo novo leto, ki je pred nami.

Gregor Pirnat