Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 01. 2019

Revija pevskih zborov domžalske dekanije

Vsako leto dekanije po Sloveniji pripravljajo srečanja cerkvenih pevk in pevcev, kjer si na revijah zborovske cerkvene glasbe podelijo izkušnje in se obenem še podružijo. Revija odraslih cerkvenih pevskih zborov domžalske dekanije je potekala  v nedeljo, 9. decembra 2018, v župnijski cerkvi sv. Jožefa na Viru.

Čez dvesto pevk in pevcev iz desetih župnij se je predstavilo v petju  zborovske glasbe različnih skladateljev cerkvene glasbe. Zelo lepa, velika in akustična cerkev na Viru je zborovskemu petju pridodala svojo vrednost, saj so odlično zapete pesmi valovale med stenami cerkvene ladje ter še bolj razširile vrednost glasov.

Vse prisotne je v uvodu pozdravil domači župnik Aleksander Urek, ki jim je zaželel prijetno druženje in deljenje izkušenj, ki jih imajo v petju po župnijah. Pred nastopom vsakega zbora je bila predstavljena župnija iz katere prihaja zbor, sam zbor ter izbor pesmi, ki jih je zapel.

Ledino je zaoral Mešani pevski zbor sv. Mihaela župnije Mengeš,  za njim pa so nastopili še: Cerkveni mešani pevski zbor župnije Moravče, Mešani pevski zbor župnije sv. Martina z Doba, Vokalno instrumentalna skupina sv. Mihaela župnije Mengeš, Cerkveni moški pevski zbor župnije Moravče, Mešani pevski zbor Marijinega Vnebovzetja Domžale z zborovodkinjo Ksenijo Kozjek, organistom Anžetom Kozjekom ter solistom Martinom Kozjekom, nato sta zapela še Odrasli pevski zbor sv. Marjete župnije Radomlje in Odrasli pevski zbor župnije Jarše. Za konec pa je sledila prava poslastica, ko je 210 pevk in pevcev v združenem zboru z zborovodkinjo Natašo Banko zapelo »K nebu povzdignimo solzne oči« ter »Že pada mrak v dolino«.

po domzalec.si