Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 01. 2019

Adventni oratorijski dan za otroke - Pridi bližje

Trije modri, ki so na nebu videli zvezdo in se odločili, da ji bodo sledili, so bili različni med seboj. Vsak je moral zapustiti stvari in ljudi. A vsi so imeli isti cilj – priti na cilj. Tam so presrečni obstali, saj je vsakdo doživel izpolnitev svojih pričakovanj. 

Kako na sebi lasten način PRITI BLIŽJE svojim bližnjim, Cerkvi in Jezusu, smo spoznavali tudi na adventnem oratorijskem dnevu za otroke, ki je potekal 1. 12.

Po ogledu igre, ki so nam jo pripravili animatorji, so se mlajši otroci v katehezah poglobili v iskanje temeljnega božičnega običaja, starejši pa so se zapodili v delavnice. Izdelovali smo adventne venčke, piškote, darilne škatlice, cofke in kapice iz volne ter zvezde repatice, božične čevlje in okraske za na smrekico iz filca. Po okusni malici smo se zamenjali, starejši pa so si ogledali film Srečanje (The Encounter).

Sončen dan smo 80 otrok in 19 animatorjev in odrasli skavti zaključili z blagoslovom adventnih venčkov in ostalih izdelkov. V hvaležnosti pričakujemo ponovno snidenje in se zahvaljujemo vsem sodelujočim.

Petra Kreč