Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 03. 2019

Pričevanje zakoncev Kovačič Ivanjko

Študentska skupina naše župnije je namenjena mladim v poklicih in študentom (tudi kakšnemu maturantu) in v njej se podobno kot na mladinski skupini pogovarjamo o različnih stvareh, ki se tičejo krščanskega življenja in temu, kako ga živeti.

Rdeča nit letošnjega leta sta moški in ženska, razlike med njima, podobnosti, medsebojni odnosi itd., kar spoznavamo skozi različne svetopisemske osebe, ki jih je v svojih dveh knjigah razložil Anselm Grün. Vendar pa je teorija eno, kako odnos med možem in ženo zgleda v praksi pa nekaj popolnoma drugega. Zato smo 7. 2. 2019 v goste povabili zakonca Kovačič Ivanjko. Povedala sta nam svojo življenjsko zgodbo, kako sta se spoznala in zaživela skupaj. Kako sta težave na tej skupni poti prebrodila z zaupanjem drug v drugega in predvsem s trdno vero. Skozi njuno pričevanje smo spoznali, kako pomemben je pogovor in kako trdne temelje v odnosu med možem in ženo postavita iskrenost in medsebojno zaupanje.

Tanji in Sašu bi se radi iz srca še enkrat zahvalili za lep večer, ki sta nam ga popestrila s svojo zanimivo in iskreno pripovedjo, ter za vse modrosti, ki sta nam jih namenila.

Gregor