Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 03. 2019

Božja ljubezen živi tudi preko mene

Duhovni vikend Družinske kateheze Domžale, 8. 2.- 10. 2. 2019

Družine, vključene v Družinsko katehezo, smo se tudi letos odpravile na duhovni vikend. Zaradi mnogih virusov, ki so v tem času pustošili tudi po Domžalah, nekaj družin ni moglo iti z nami, a preostalih 125 članov Družinske kateheze je zasedlo prav vsak kotiček v največjem domu v Kančevcih. Družine so že doma pripravile posnetke na temo Stvarjenje v naši družini, ki smo si jih na začetku vikenda pogledali, in se tako še bolje spoznali. Spoznali pa smo tudi našega letošnjega gosta, g. Romana Globokarja, moralnega teologa, ki je bil na tem vikendu naš gost.  Družine so iz vikenda odhajale zadovoljne.

"Duh veje, kjer hoče…" In je zavel na vikendu Družinske kateheze v Kančevcih med vsemi nami. Tako smo se ob spoznavanju drug drugega zbližali med seboj v še bolj srčno skupnost družin ter si širili obzorja z obdelovanjem raznih tem o moralnih vprašanjih, o naši poklicanosti in o ljubezni.

Ob "sončenju" pred Najsvetejšim, z zakramentom sprave in z razmišljanjem ob Svetem pismu pa smo stopili korak bliže h Gospodu. Njemu, ki nas želi bolj goreče, bolj Njegove, bolj v Njem. Da bi se ob izzivih vsakdana, ob padcih in v težjih trenutkih obrnili na Boga in pri Njem jemali moč.

Na poti smo si družine v spodbudo in oporo ter tako gradimo skupnost, v kateri se počutimo domače in sprejete. Ta skupnost pa še posebej zažari prav v Kančevcih, zato komaj čakamo, da se spet vrnemo!

Liana Bider