Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 03. 2019

Zimovanje volčičev

Začelo se je z dogodivščino, ko smo se peljali z vlakom. Ko smo izstopili, smo se razdelili v dva kombija. Nekateri so šli v gasilski kombi, ostali pa v navadnega. Tako smo se peljali čez hribe in prispeli pred gasilski dom. Tam smo se preizkusili v gasilskem urjenju. Razdelili smo se v štiri skupine in v vsaki smo si dali ime (Prvakinje, Specialci Dubai, Žareči ogenj in Ne vem kva). Skupaj smo odšli na ogled gasilskega vozila. Sledila je večerja, po kateri smo določili nočno stražo in se pripravili na spanje. Zaspali smo ob super zgodbi.

Jutro smo pričeli s telovadbo, nadaljevali z zajtrkom in opravili vsak svojo zadolžitev. Nadaljevali smo po skupinah, kjer smo izdelovali čelade, šprice in poslušali predavanje. Po kosilu smo se igrali najrazličnejše igre do večera, ko smo se začeli pripravljati na gasilsko veselico. Učili smo se razne plese, izdelovali rože, pihali balone, tako da je bila res dobra zabava. Zabavo smo zaključili s tombolo, kjer je prav vsak zadel svoj dobitek. Ko smo se odpravljali spat, pa je zazvonil gasilski zvonec. Ugotovili smo, da je kuharica izginila. Tako se je začel naš lov na tatove. Naša naloga je bila najti sveče, jih pogasiti in najti sestavljanke, s katerimi smo ugotovili, kje je gozdni požar. Uspešno smo ga pogasili in našli kuharico, ki je bila vsa opečena. Z nosili smo jo odnesli v naš dom in ji oskrbeli rane. Nato smo vsi utrujeni pozaspali.

Naslednje jutro smo ob gasilskem zboru potelovadili (nekateri kar v pižamah) in po zajtrku odšli k sveti maši, kjer nas je župnik lepo sprejel in nas pogostil s slastnimi jedmi. Pričeli smo pospravljati naš dom in zbirati stvari za dražbo. Potem smo se zbrali v zboru in so nam voditelji podelili častne obeske. S tem pa smo tudi zaključili naše zimovanje. Se že veselim naslednje dogodivščine.

Pija V.