Avtor: zudomzale Objavljeno: 7. 05. 2019

Postni oratorijski dan

Postni oratorijski dan je v župniji Domžale potekal v soboto, 13. aprila 2019. V letošnji oratorijski zgodbi so se otroci srečali s Pilatom, ki je Jezusa na zahtevo velikih duhovnikov obsodil na smrt. Čeprav si je kot znamenje nedolžnosti umil roke, njegova krivda zato ni nič manjša. Pred lastno vestjo ni moč pobegniti. Tako se je 20 animatorjev in 85 otrok srečalo z zgodbo, ki so jo tudi ponazorili.

Po oratoriju pa je prišel čas za  izdelavo  butaric. Pomagalo je osem odraslih domžalskih skavtinj in skavtov, ki so s seboj prinesli leskove veje, bršljan, pušpan in ostalo zelenje za izdelavo in okrasitev butaric, ki so jih otroci z veseljem izdelovali. Poleg izdelave cvetnonedeljskih butaric pa so potekale tudi ostale delavnice, kjer so s pomočjo mladih animatorjev otroci izdelovali še okraske za velikonočne praznike, izdelali so si svoje bakle, ki jih bodo uporabili ob prižigu velikonočnega ognja, učili pa so se tudi izdelati ptičke iz testa ter jih speči. Ob ustvarjanju pa je bil čas tudi za katehezo in igro.

Po končanem ustvarjalnem dnevu so starši prišli po zadovoljne otroke, ki so s svojo roko poustvarili svojevrstne umetnine, katere bodo polepšale cvetno in velikonočno nedeljo.

po domzalec.si