Avtor: zudomzale Objavljeno: 6. 06. 2019

Molitev za duhovne poklice

Vsako leto dekanija Domžale organizira molitveno uro s sveto mašo za duhovne poklice na Brezjah. Letošnjo organizacijo dogajanja je prevzela župnija Dob, ki je tudi vodila molitveno uro. Na Brezje sta 19. 5., nekaj pred tretjo uro popoldne pripeljala dva avtobusa vernikov, nekateri so prišli tudi s svojimi avtomobili in Marijina bazilika je bila polna.

Med molitvijo nas je presenetil prihod bogoslovcev iz Hrvaške, ki so jih spremljali tudi slovenski bogoslovci. Veliko jih je bilo, menda okoli petdeset. Mnogi še nismo bili priča tako velikemu številu mladih fantov, ki jih je Gospod poklical v svojo službo, zato nas je ganilo njihovo čudovito petje Mariji v čast. Skupaj smo zmolili še Oče naš, vsak v svojem jeziku.

Po molitvi smo nadaljevali s sveto mašo in marsikdo je izkoristil tudi priložnost za spoved, zakrament, ki ga brez duhovnika ne moremo opraviti.

Tudi zato radi molimo za duhovne poklice, za nove in za že posvečene, da bi vedno imeli dovolj poguma in moči pri uresničevanju poklica, ki jim ga je Bog podaril v neskončni Ljubezni in so ga svobodno sprejeli kot življenjsko poslanstvo.

Nataša Šegula