Avtor: zudomzale Objavljeno: 12. 09. 2019

Srečanje skavtskih voditeljev na Želodniku

Domžalski skavti smo imeli tokrat (ne)srečo, da je tabor skavtskih voditeljev od 5. Do 11. avgusta potekal nam najbližje, na Želodniku. Ampak ne le tam! Prva dva dneva smo vsi udeleženci preživeli na služenju. Domžalčani nismo šli daleč. Odpravili smo se v vrtec Dominik Savio, kjer smo prvi dan preživeli v rezanju žive meje, brušenju mnogih plasti z gugalnic in vhodne ograje ter brušenju in lakiranju lesenih igral, mize in klopi.

Po celem dnevu dela, je župnik Klemen za nas pripravil katehezo in potem smo se šli utrujeni skopat v mrzlo Račo. Pripravili smo si večer ob ognju in otvorili jame Čedahučijev, potem pa prespali na seniku. Spali smo slabo, a se zjutraj odpravili nazaj v vrtec, kjer smo se z otroki odpravili na sprehod do Šumberka, kjer smo skupaj zakurili ogenj.

Po vrnitvi nazaj v vrtec so šli otroci na kosilo in počitek, mi pa smo si privoščili malico ter nadaljevali z brušenjem in se lotili barvanja.

Veseli smo, da je ograja prvič, odkar smo v vrtec hodili sami, zamenjala barve in ponosni na opravljeno delo. Hvala tudi vrtcu za prijaznost in vso postrežbo!

Tudi drugi dan smo se po delu povsem umazani odpravili skopat v Kamniško Bistrico, potem pa blizu osrednjega tabornega prostora zakurili, pripravili eno razkošnejših večerij in odšli spat. Ker nas je ponoči zbudil dež, smo se napol v spanju zatekli v domovanje naše Julije Vite, ki smo jih hvaležni, da nam je rešila rit. Potem smo pa končno začeli skupni del tabora okrog 500 skavtskih voditeljev iz vse države.

Dneve smo preživljali na delavnicah, predavanjih mnogih znanih gostov, ob igrah, glasbenih jamih in delu po SKVOjih, noči pa ob glasbi, plesu, debatah in malo spanja. Super bi bilo, če bi se kdo lotil organizacije takega tabora vsako leto ;)

Tadeja