Avtor: zudomzale Objavljeno: 12. 09. 2019

Naše prvo kampiranje

Od 1. – 10. avgusta je naša družina dopustovala skupaj s člani družinske kateheze na Ugljanu (18 družin). Za nas je bilo to prvo kampiranje. Nestrpno smo čakali dan, da bomo prvič zares prespali v velikem zelenem šotoru. Otroka sta se poleg vsega tudi zelo veselila nočnega odhoda na morje ter prve vožnje z ladjo, ki vozi avtomobile. 

Po uspešnem celodnevnem pakiranju stvari in srečni vožnji smo se zelo razveselili, ko smo končno prispeli na cilj, to je kamp samostana svetega Jeronima in začeli postavljati naš počitniški domek.

Otroci so pridno sodelovali, tudi ostali člani  družinske kateheze so nam družno pomagali pri postavljanju, za kar smo jim zelo hvaležni.

Skupaj smo v naravi preživeli res veliko lepih trenutkov, se povezali (tudi ob nočnem neurju), bogatili drug drugega in marsikaj skupaj ustvarjali ter doživeli. Dan so krasili razni lepi dogodki, kot so: 

plavanje, potapljanje, rajanje, iskanje školjk, surfanje, vožnje s čolni, visenje v mreži, kuhanje na prostem, sladoled, delavnice, pogovori o različnih temah, druženja, plesi, predstavitve družin, petje himne, izlet, vaje za musical, predstava, budnice, praznovanje rojstnih dni, reševanje kamna iz noska, … ter velika dodana vrednost dopusta, obiski svete maše, besednega bogoslužja in adoracija.

Bilo je res lepo, tako da že vemo, kam in s kom si želimo naslednje leto na morje .

Vesna Šmerc