Avtor: zudomzale Objavljeno: 9. 10. 2019

Stična mladih 2019

Domžalska mladina je letošnjo tretjo soboto v septembru v Stično prišla na različne načine. Nekateri so prišli z avtobusom, drugi z vlakom, tretji peš, četrti s(m)o kot ustvarjalci v Stično prišli že prej.

Vsi skupaj pa smo v ogromni, več kot 5000-glavi množici mladih doživeli veselje, mladost in moč slovenske katoliške mladine.

Letos smo bili preko Marijinega vzklika: »Tukaj sem, zgodi se!« (Lk 1, 38) povabljeni, da poslušamo, kam nas Bog kliče, da ga poslušamo in tako odkrijemo svojo identiteto in poklic. Vabi nas, da na njegov klic, kot Marija, pogumno odgovorimo z »Da« in vsak dan pogumno spreminjamo svet.

Uvodni programi Opogumi, Vnemi me in Nauči me so mladim posredovali poslanico papeža Frančiška in jih spodbudili k služenju bližnjim. Delavnice so odgovorile na različna zanimanja; od znanosti, medijev, plesa, športa, filma pa do zakona, teologije, skrbi za okolje itd.

Na narodnem srečanju katoliških mladih so sodelovali tudi gostje; italijanska sestra Katia Roncalli, ginekologinja Milena Igličar, slovenjgraški župnik Simon Potnik, teolog in učitelj Simon Purger, ustanoviteljica KatStika Mojca Belcl Magdič, podjetnik Drago Borkovič in drugi.

Vrh Stične mladih je bila, kot vsako leto, sv. maša, tej pa je sledil koncert Stična banda.

Tole je ena skupinska fotografija nekaterih Domžalčanov v Stični. Zelo smo bili ponosni tudi na Polono Mežnar, ki je so-vodila program na glavnem odru.