Avtor: zudomzale Objavljeno: 6. 11. 2019

Začetek skavtskega leta

Namesto utrinkov je z neba začelo padati jesensko listje. To sicer po navadi pomeni, da se bo treba vrniti v dolgočasno rutinsko življenje, hkrati pa obeta - začetek skavtskega leta.

Pričelo se je s slovesnim ustoličenjem novega Simona - naš zvesti stegovodja je namreč plašč modrosti in žezlo preudarnosti predal svojemu nasledniku - Anžetu Štruklju. Bog mu stoj ob strani.

Ker smo v skavtsko leto vstopili vsak za eno leto starejši kot lani, so bili nekateri izgnani iz svojih vej, in, če so se na posebnem preizkusu dovolj izkazali, sprejeti v naslednjo.

Za uspešno skavtsko leto in še kaj drugega smo darovali skavtsko sveto mašo, imeli pa smo tudi nekaj zahval, tokrat smo se namesto Bogu zahvalili kar odhajajočim voditeljem, ki so v našem stegu pustili neizbrisen pečat in kar veliko ur svojega življenja.

Seveda je bilo treba tudi vsem zaskrbljenim staršem razložiti v kakšne nevarnosti spravljamo njihove otroke in da je to zanje pravzaprav koristno. V duhu trajnostnosti pa smo izvedli še nekaj izmenjevalnic.

Marsikdo je domov odšel bogatejši za kak kos oblačila, domač pridelek ali knjigo.

Najuspešnejša pa je bila izmenjevalnica besed. Tega se je izmenjalo kar veliko. Lahko bi rekla, da je bil to najboljši dogodek tega skavtskega leta.

Julija Vita Glas