Avtor: zudomzale Objavljeno: 10. 01. 2021

2. nedelja po Božiču

Na razpolago imate novo številko Družine.

Hvala za vsa voščila ter pozornosti, ki smo jih bili deležni v župnišču v teh prazničnih dneh. Hvala tudi za vaš dar, ki ga namenjate za potrebe župnije. Vaš današnji dar je namenjen za gospodarske potrebe župnije.

Vabljeni k podaljšanju oz. novi naročnini na verski tisk za leto 2021. Cenik posameznih revij in časopisov ste lahko prebrali že v zadnji številki Župnijskega lista. Časa za obnovo naročnine je tri tedne, do 25.1., potem bomo naročnine oddali naprej. Prav tako vabljeni k nakupu 2. knjige Zgodovina fare Domžale, ki jo je napisal France Bernik.

Vstopili smo v novo leto, pred nami so znova delovni dnevi. Veroučenci imajo po urniku znova verouk na daljavo, kot smo ga imeli do sedaj.

V tem tednu bo prenos svete maše po spletu v sredo zvečer in v nedeljo ob 10.00, ostale dneve ste lahko pri sveti maši tukaj v cerkvi.

Prisotnost pri sveti maši (kadar je možno) je dovoljena le zdravim ljudem, na predpisani razdalji 1.5 metra, obvezno je razkuževanje rok ter zaščitna maska čez usta in nos. Tudi pri ogledu jaslic upoštevajte ta pravila in poskrbite za svojo varnost in zdravje! Prosimo vas, da si v času med sveto mašo ali ob nedeljah med obhajilom ne ogledujete jaslic – takrat je cerkev namenjena prejemanju zakramentov.

Letos ne moremo izvesti koledovanja na ustaljen način z obiski po domovih. Bo pa v ta namen zadaj pod korom škatla, kamor lahko oddate svoj dar za misijone, prav tako bodo tam nalepke in ostalo koledniško gradivo. V imenu misijonarjev iskrena hvala!

 

DOGODKI ČEZ TEDEN

V torek zvečer obhajamo še 3. sveti večer. Ne pozabimo na blagoslov naših stanovanj in domov.

V sredo obhajamo praznik Gospodovega razglašenja – sveti trije kralji: Gašper, Melhior in Boltežar. Dopoldne bo sveta maša ob 7.00 in ob 10.00 (lahko ste v cerkvi), zvečer ob 18.00 bo sveta maša po spletu. Po sveti maši možnost prejema obhajila do 19.20.

V petek dopoldan bova duhovnika obiskovala naše ostarele in bolne brate in sestre po župniji. V petek dopoldan zato ne bo uradnih ur v župnijski pisarni.

Prihodnja nedelja bo nedelja Jezusovega krsta. Prenos svete maše bo ob 10.00 – maša je brez ljudstva, po maši možnost za prejem svetega obhajila do 11.45. Običajno smo na to nedeljo imeli ofer – darovanje za duhovna pomočnika. Škatla za vaš dar bo zadaj pod korom – iskrena hvala!