Avtor: zudomzale Objavljeno: 5. 07. 2021

Andrej Svete zlatomašnik

“Nič ni ta, ki sadi in zaliva, ampak Bog, ki daje rast”

je bilo novomašno geslo, ki si ga je pred pol stoletja za vodilo svojega duhovnega poklica izbral Andrej Svete, letošnji zlatomašnik. Kot duhovnik je služboval najprej v Velikih Laščah, kasneje v Tržiču in Lomu pod Storžičem, nato v Ovsišah in Kamni Gorici, najdlje, 34 let je bil župnik v Brdu pri Lokovici in Zlatem polju, sedaj pa je duhovni pomočnik v Domžalah.

Zlato mašo gospoda Andreja domžalski župljani praznujemo z veliko hvaležnostjo. Z njim nam je namreč Bog dal veselega duhovnika, ki v ospredje daje človeka, v vsakem išče dobro in se trudi ljudem biti blizu. V času službovanja v Domžalah je spletel prijateljstvo z vsemi generacijami župljanov. Vsakomur zna nameniti besedo spodbude, je odprt in preprost. V sočloveku vidi brata in sestro ter med ljudi prinaša vedrino in modrost.

Posebej smo mu hvaležni, ker vsakodnevno med nas prinaša Boga, nas pripravlja na prejem zakramentov, za nas in z nami moli, daruje svete maše, nas spoveduje, obiskuje bolne …

Dragi gospod Andrej, domžalski župljani vam želimo blagoslova, zdravja, moči, volje in vedrine – še na mnoga leta!

Bog vas živi!

 

Ob jubileju gospoda Andreja je izšla posebna številka Odmevov z Goričice, v kateri se nam gospod Andrej podrobneje predstavi.