Avtor: zudomzale Objavljeno: 9. 02. 2017

Družinska kateheza na duhovnem vikendu v Kančevcih

Zadnji vikend v januarju se je skoraj 30 družin Družinske kateheze udeležilo druženja in duhovnega poglabljanja v Domu duhovnosti Kančevci v Prekmurju. V prijetnem domu, več kot 170 km od Domžal, smo peli, tudi plesali, molili in v delavnicah, ki so bile prilagojene sedmim starostnim skupinam, razmišljali o drugačnosti.

Peli smo o tem, da brez barv ne bi bilo mavrice in kot se barve med seboj razlikujejo, tako smo tudi mi različni, kar daje pestrost življenju. Še posebej pa so drugačni ljudje drugih veroizpovedi, duševno in telesno prizadeti, drugače spolno usmerjeni in nenazadnje tudi zelo nadarjeni otroci. Spoznali smo, da je sprejemanje takšnih drugačnosti za vsakega izmed nas velik izziv.

Med nami je bilo tudi 8 prvoobhajancev , ki so se intenzivneje pripravljali na prvo spoved. Temu je sledilo veliko praznovanje , kjer ni manjkalo tort in otroškega šampanjca.

Tudi starši smo imeli priložnost za sveto spoved. Pri tem smo se razmišljali o pomenu spovedi in slišali nekaj osebnih izkušenj.

Sobotni večer in noč je bila namenjena adoraciji. Med adoracijo oziroma češčenjem Najsvetejšega nam Jezus daje, da lahko gledamo Njega in hkrati pustimo, da tudi On gleda nas, takšne, kakršne smo. Daje nam, da se potopimo v Njegovo ljubezen, kar je osvobajajoča izkušnja.

Dogajanje na duhovnem vikendu je bilo pestro, duhovno zelo bogato in prepričana sem, da je vsakega udeleženca obogatilo, družine v Družinski Katehezi pa še bolj povezalo.

Jana Škrlep