Avtor: zudomzale Objavljeno: 6. 09. 2017

Poletne skavtske dogodivščine

Poletje je čas, ko skavti odrinemo na globoko, na poletne tabore. V stegu Žmohtnih žab se najmlajša veja bobrovk in bobrčkov na poletni tabor odpravlja 1. konec tedna v septembru v Kranjsko Goro.

Malo starejši volčiči so svoje vikinške dogodivščine že preživeli. V tednu dni na Koprivniku nad Bohinjem so si izdelali svoje orodje in orožje, spoznali življenje Vikingov, njihovo vero in pogum ter se tudi sami pogumno bojevali z rimsko četo.

Četa Adam Ravbar se je na tabor Kvajdej v Radovljico odpravila skupaj z vsemi gorenjskimi četami, pred tem pa so imeli nekaj dni zabavnega potovalnega predtabora.

Klan Huda kura pa je na svojem potovanju prav tako užival. »Na letošnji potovalni tabor smo se odpravili na Dolenjsko. Začel se je 19. 8. zvečer, ko smo prespali še v domačih krajih, naslednje jutro pa smo se že navsezgodaj z vlakom odpravili proti Višnji Gori. Od tam nas je pot dva dni vodila proti Žužemberku. Nato smo prišli na idejo, da bi pot nadaljevali s čolni po Krki in po nekaj spodbudnih besedah je v to privolil tudi naš klanovodja. Po dnevu napornega veslanja smo se proti Jelšam odpravili sami, tokrat smo si privoščili tudi kakšno naprednejšo obliko transporta. V Jelšah smo preživeli zadnjo noč in naslednji dan končali tabor. Skupaj smo preživeli čudovit teden, poln smeha in nepozabnih dogodivščin, obenem pa smo se tudi bolj povezali in se marsikaj naučili, « je dejala Edinstvena pikapolonica.

Voditelji pa se na delovno-družabni konec tedna tudi še odpravijo, že vsi navdušeni ... Še malo, pa se bo začelo novo skavtsko leto!

Žmohtne Žabe