Avtor: zudomzale Objavljeno: 8. 11. 2017

Izlet pevcev na Štajersko

Pa se je zgodil še en letni izlet domžalskega cerkvenega pevskega zbora! Tokrat smo se podali na Štajersko, natančneje k Sveti Trojici v Slovenskih Goricah.

Na rahli vzpetini stoji prelepa cerkev s tremi zvoniki. Po legendi so se na hribu prikazovale tri luči (ali zvezde), kar so ljudje tedanjega časa, leta 1636, razumeli kot znamenje, naj namesto lesene kapelice postavijo cerkev. Ker so se na priprošnje k Sveti Trojici dogajale čudežne ozdravitve, je cerkev kmalu postala romarsko središče, kar je še danes.

Poleg cerkve je bil zgrajen še samostan, ki so ga prvotno vodili menihi avguštinci, zdaj pa upravljajo župnijo frančiškovi bratje. Žal sta v njem samo dva patra in pater Bernard nam je po maši res izčrpno opisal zgodovino kraja in nastanka cerkve.

Pri maši smo ob spremljavi tretjih največjih orgel v Slovenji uživali tudi ob imenitni akustiki . Tokrat za spremembo nismo pripravili piknika, ker je deževalo, zato smo v bližnji restavraciji še potolažili želodčke in obhajali dve okrogli obletnici naših članic.

Ob veselem prepevanju je pot domov še prehitro minila.

Urška Pavli