Avtor: zudomzale Objavljeno: 12. 12. 2017

Skupaj na poti - dobrodelni koncert domžalske Karitas

Številne obiskovalce dobrodelnega koncerta Župnijske Karitas Domžale, ki so se v petek, 10. novembra 2017, zvečer zbrali v Športni dvorani Domžale, sta družili dve stvari: da bi se imeli lepo in obenem naredili še kaj dobrega. Prav to je bil tudi namen dobrodelnega koncerta »Skupaj na poti«, saj bodo zbrana sredstva namenjena za pomoč ljudem v stiski.

Dobrodelnemu koncertu Skupaj na poti so se, kot vsako leto, odzvali številni glasbeniki, ki so poskrbeli, da so obiskovalci preživeli prijeten glasbeni večer. Na letošnjem dobrodelnem koncertu so nastopili: ansambel Dori, Manca Izmajlova, ansambel Poljanšek, Manca Hribar, citrarke Notice in Češminke društvo Lipa U3ŽO, otroci vrtca Dominik Savio, družina Pirnat, Primož Križaj, ansambel Anžeta Šuštarja in Pushluschtae. Prireditev je povezovala Mateja Feltrin Novljan .

Dobrodelnega koncerta so se udeležili tudi upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran , podžupanja Občine Domžale mag. Renata Kosec , predsednik Slovenske Karitas Imre Jerebic , predsednik KS Slavka Šlandra Domžale Marjan Ravnikar , domžalski župnik mag. Klemen Svetelj in še nekateri gostje. Kot je že običaj, so nekaj besed obiskovalcem koncerta namenili tudi gostje.

Msgr. Alojz Uran je v uvodu predstavil nedavno potovanje s svojimi nekdanjimi sošolci v Sarajevo, kjer je izvedel mnogo stvari še iz časov, ko je tam potekala vojna in iz povojnega časa, ko je bilo tam veliko pomanjkanje, je pa po pripovedovanju tamkajšnjih ljudi pomemben delček k humanitarnosti prispevala Slovenska Karitas, ki je v materialnih stvareh pomagala, da so lahko ljudje dobili osnovne stvari. Msgr. Uran je v nadaljevanju dejal, da si želi, da to delo, ki že 26 let poteka v Župnijski Karitas Domžale, v prihodnosti še nadgrajujejo in si prizadevajo, da bi omogočili sočloveku čim bolj normalne okoliščine za življenje. »Jezus je rekel, uboge boste imeli vedno med seboj. Tudi če bo vse še tako urejeno, bo potrebna tista srčna dobrota, ki jo vidi samo človek, ki gleda s srcem. In križ, ki je tudi simbol Karitas, je osvetljen. In kdo ga osvetljuje? Dobrota in ljubezen. Zato ima Karitas dodano vrednost pri svojih prizadevanjih, ker vedno znova lahko črpa svojo pot za poslanstvo, pot svojega Očeta, ker imamo vsi ljudje enega Očeta, ki nas ima rad, ki nas je ustvaril in ki si želi, da bi se enkrat srečali pri njem,« je povedal msgr. Uran.

Ob koncu koncerta se je domžalski župnik mag. Klemen Svetelj zahvalil voditeljici koncerta Mateji Feltrin Novljan in Janezu Kastelicu za njegov prispevek pri organizaciji koncerta. Zahvalil se je tudi celotni ekipi Župnijske Karitas Domžale za njihovo celoletno neutrudno delo, s katerim lajšajo stisko pomoči potrebnim ljudem. Prav tako se je zahvalil vsem obiskovalcem, nastopajočim in donatorjem dobrodelnega koncerta. »Ne samo tisto, kar se vidi. Ne samo tisto, kar je opazno navzven. Ampak tudi tiste malenkosti, ki jih nikoli ni videti, nikoli ni opaziti ali slišati, pa vendar vemo, da so. Zato ohranimo odprto srce drug za drugega, tudi za vse tiste malenkosti, ki niso vidne,« je svoj govor sklenil mag. Svetelj.

povzeto po domzalec.si