Avtor: zudomzale Objavljeno: 13. 02. 2018

Naša pot

Odrasli skavti domžalske bratovščine smo se v letu 2016 odločili, da bomo romali po slovenski Jakobovi poti. Začeli smo s prekmursko-štajersko vejo.

Drugega januarja smo se spet podali na pot, in sicer od Polzele do Podvrha. Pot nas je peljala mimo gradu Komenda, nato pa smo se ustavili v Braslovčah. Tu nam je župnik Maksimiljan Gosak dal žig v našo romarsko listino in nam pokazal cerkev, kapelo in čudovito urejen vrt. Od tu smo preko polj in gozda prišli do gradu Žovnek iz 11. stoletja, ki ga s prostovoljnim delom zagnano obnavljajo. Vse to pa poteka pod skrbnim nadzorom spomeniškega varstva. Na koncu poti pa smo se ustavili še na kmetiji Lukman, kjer so nas prijazno pogostili.

Romanje je odmik, ne le fizični, ampak tudi duhovni, zato med potjo molimo rožni venec. Potreb za molitev nam ne zmanjka, tako zahvalnih kot tudi prošenj.

Po etapah smo prehodili že skoraj 200 km. Na poti srečujemo čudovite ljudi, zanimive cerkve, pozabljene gradove in spoznavamo prekrasno Slovenijo v nam neznanih kotičkih. Lepo nam je na naših romanjih, saj spoznavamo lepe kraje, se družimo in duhovno bogatimo.

Maja Žajdela