Avtor: zudomzale Objavljeno: 9. 10. 2018

SKVO vikend 16.–18 . 9.

Sredi septembra smo se domžalski skavtski voditelji odpravili na obalo v Izolo, da bi v sproščenem vzdušju načrtovali novo skavtsko leto.

Začeli smo v nedeljo po kosilu, ko smo z opremo, hrano in sopotniki do vrha napolnili moder clio in se odpeljali morju naproti. V prihodnjih dneh smo se izmenjaje potili na toplem soncu in pri napenjanju možganov ob načrtovanju. Da se ne bi pregreli, smo se vmes nekajkrat ohladili v sicer prijetno toplem morju ali si privoščili banjico sladoleda. Medse smo po težkem razgovoru za sprejem v SKVO – skupnost voditeljev, uradno sprejeli nove člane in po nizu preizkušenj s krstom podelili skavtsko ime našemu Gregorju.

V ponedeljek smo si vzeli čas tudi za poglobitev vase in večerno sveto mašo, ki smo jo popestrili s svojim petjem. Tako smo skozi vse tri dni združili prijetno s koristnim – nabrali smo si novih moči, se skupaj družili, precej pa tudi delali in končali v upanju, da bo vse šlo po zastavljenih načrtih. Bilo je lepo in že se veselimo prihajajočega skavtskega leta.

Potrpežljivi rakun