MPZ Amen

Mladinski pevski zbor Amen ima vaje vsak petek od 18:30.

Če bi rad prišel/a zraven, si lepo dobrodošel/a. Začetki zbora segajo 13 let nazaj, torej v leto 2000. Pobudnici Špela Zrimšek (takrat Zupančič) in Ana Hočevar (takrat Žerjav) sta prve člane izbrali izmed veroučencev, ki so se na avdiciji izkazali z lepim petjem. Špela je bila prva zborovodkinja, njo je nasledila Sara Zidanšek. Kot dirigentka jima je večkrat priskočila na pomoč Barbara Vidmar, ki je bila dolga leta članica zbora. Letos pa je vajeti prevzela Polona Mežnar.

V vsem tem času se je zamenjalo že veliko članov, nekateri so vztrajali tudi več kot 10 let. Prav vse je družilo in nas še druži veselje do petja. Čeprav so naše vrste vseskozi sestavljene pretežno iz deklet, so fantje še kako dobrodošli. Starostno segamo od nekje 13. leta naprej. V naši družbi je čutiti mladostno razposajenost in tako so v našem repertoarju predvsem duhovno ritmične pesmi. Trudimo se za pestrost in raznolikost pesmi. Pod navdihom je nastala tudi že kakšna avtorska pesem in priredbe. Močna podpora našim glasovom so raznorazni inštrumenti: od kitare, ki je stalnica, pa do bobnov, flavte, violine, kontrabasa, sintesajzerja, vse to smo že vključili zraven. Kakšno pesem odpojemo acapella, priložnost pa damo tudi solistom, ki naredijo pesem še polnejšo.

Glasilke in usklajenost, stare in nove pesmi treniramo vsak petek od 19ih dalje v veroučnih prostorih. S svojim petjem se v Domžalah trudimo bogatiti nedeljske maše ob pol dvanajstih na vsake štirinajst dni. Kdaj odidemo gostovat v kakšno drugo župnijo, da se tako predstavimo še drugim. Že kar nekajkrat smo radost božične noči začeli doživljati pol ure pred polnočjo, ko smo soustvarjali božičnico. Z veseljem zapojemo na poroki, v posebno čast pa si štejemo, ko polepšamo veseli dan koga, ki je bil vsaj del časa z nami v zboru. Poleg tega smo se večkrat odzvali povabilu na Župnijski dan ali dobrodelni koncert Skupaj na poti, ki ga organizira domžalska Karitas. V vsem tem času odkar obstaja zbor, smo se trudili, da bi bili med sabo čim bolj povezani, zato je bilo izpeljanih tudi kar nekaj pevskih vikendov. Seveda smo bili na njih pridni in gradili na kvaliteti našega dela. Ob posebnih priložnostih kot je bila npr. naša 10. letnica, smo pripravili svoj koncert in na ta način obeležili naš praznik. Želimo si, da bo obletnic zbora še kar nekaj in bodo vedno nove generacije mladih prepevale Bogu v slavo.


  • Pri večerni sveti maši v cerkvi Marije Vnebovzete v Domžalah na tretjo nedeljo med letom, 21. januarja, je bilo na koru kar premalo prostora, saj sta bila tam dva zbora, in sicer domači mlad...

     
  • Šolsko leto se že preveša v drugo polovico, v mladinskem pevskem zboru Amen pa se šele dobro ogrevamo. Zato medse znova vabimo nove pevce in inštrumentaliste. Prva vaja bo...